Skip to main content

Bij de één blijft een manicure 4 weken perfect zitten, bij de ander nog geen 2 weken. Hoe lang horen je gelnagels eigenlijk te blijven zitten? En hoe vaak maak je een afspraak bij de nagelsalon?

Bekijk in de video hoe Iris, nail tech en eigenaar van The Nail Art Club in Nijmegen, haar kennis en ervaringen deelt.

 

Hoe vaak moet je naar de nagelsalon?

De vraag “Hoe vaak moet ik een afspraak maken?” is een van de meest gestelde vragen in onze nagelsalon. Het antwoord hierop is niet altijd eenduidig, omdat verschillende factoren van invloed zijn op hoe lang een manicure meegaat.

Hoe lang blijft een manicure zitten?

Laat ik beginnen met te zeggen dat elke manicure verschillend blijft zitten. In onze salon zien we dagelijks cliënten met uiteenlopende nagelbedden, huidtypen en beroepen. Daarnaast speelt de gezondheid van de cliënt, denk aan medicijngebruik, hormonale balans, stressniveaus en zwangerschap, een rol in de houdbaarheid van je manicure. Nagels groeien immers van binnenuit!

Sommige cliënten houden een manicure 4 à 5 weken vol zonder één chip, terwijl anderen niet langer dan 3 weken uithouden met aanzienlijke schade. Dit kan echt frustreren, vooral als je verwacht dat je nagels er na een behandeling langer perfect uit blijven zien.

Hoe vaak moet je je nagels laten doen?

Hoe vaak moet je je nagels laten doen?

Gelukkig kunnen nagelstylisten kiezen voor producten met verschillende zuurgradaties en viscositeit.

Zuurgraad: De pH-waarde van een product beïnvloedt hoe goed het zich kan hechten aan de natuurlijke nagelplaat. Nagels hebben een licht zure omgeving, en producten met een zuurgraad die hiermee overeenkomt, kunnen beter binden met de nagel. Dit komt omdat een juiste pH-balans helpt om de nagelplaat op een subtiele manier voor te bereiden, waardoor de hechting van de manicure wordt verbeterd en de kans op chippen of loslaten wordt verminderd.

Viscositeit: De dikte of stroperigheid van een product, oftewel de viscositeit, speelt ook een cruciale rol in de hechting. Nagels met verschillende oppervlaktetexturen en -eigenschappen kunnen baat hebben bij producten met een aangepaste viscositeit. Een hogere viscositeit kan beter in de groeven en ongelijkheden van een ruwe nagelplaat vloeien, terwijl een lagere viscositeit meer geschikt is voor gladde, gezonde nagels. Door de juiste viscositeit te kiezen, kunnen nail techs zorgen voor een gelijkmatige, duurzame aanbreng van de manicure, die langer mooi blijft zitten.

Maar verwacht geen magische trucjes: aan het einde van de dag zijn nagelproducten niet ontworpen om heel lang mee te gaan.

Hoe lang blijft manicure zitten?

Producten van TheGelbottle

Hoe lang doe je met gelnagels?

Hoe lang je met gelnagels doet, verschilt ook per persoon. Net als bij een gewone manicure spelen verschillende factoren een rol, zoals de gezondheid van je nagel, huidtypen en medische omstandigheden. In het algemeen kunnen gelnagels tussen de 2 en 4 weken meegaan, afhankelijk van hoe goed ze zijn aangebracht en hoe je ze onderhoudt.

Sommige cliënten dragen hun gelnagels 4 weken zonder een chip, terwijl anderen na 2 weken al tekenen van slijtage vertonen. Dit kan afhangen van hoe vaak je je handen gebruikt, welke producten je gebruikt en zelfs je leefstijl.

Hoe lang doe je met gelnagels?

In conclusie, de houdbaarheid van een manicure of gelnagels varieert sterk per persoon. Terwijl sommige mensen hun manicure wekenlang zonder problemen kunnen dragen, moeten anderen misschien vaker naar de nagelsalon. Het is belangrijk om te begrijpen dat factoren zoals nagelbedden, huidtypen en medische omstandigheden een grote rol spelen. Voor de beste resultaten raden we aan om iedere 3 à 4 weken een afspraak te maken bij je nail tech. Zo blijven je nagels er altijd op hun best uitzien!